در این مطلب میخوانید:
مقدمه
چطور پادکست بشنویم؟ همانطور که میدانید طی چندسال اخیر در بین رسانههای دیجیتال، پادکست رشد فوقالعاده خوبی داشته و سهم بزرگی در بین دیگر شبکههای اجتماعی را به خودش اختصاص دادهاست. از اینرو مهم بوده که بسترهای مناسبی هم برای شنیدن پادکست فراهم شود تا همهی افراد بدون مشکل و البته با توجه به سختافزاریهایی مانند کامپیوترها، موبایلها، لپتاپها، تبلتها، و البته سیستمعاملهایی مانند Android و IOS و Windows و… که در اختیار دارند، بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. به همین جهت هم بوده که پس از Apple و Google، دیگر میزبانهای پادکست نیز پا به این عرصه گذاشتند و برای پادکستسازها و شنوندگان آنها خدمات مفیدی ارائه دادند. در ادامه با چند نمونه از بهترین و البته پُرطرفدارترینِ آنها آشنا خواهید شد.
کستباکس
گزینهی اول و بهشدت محبوب در بین شنوندگان پادکست، CastBox میباشد که دل شنوندگان پادکست را بُرده و آنها را جذب خودش کردهاست! شاید در نگاه اول برای نصب، حجم بالایی داشتهباشد، اما استفاده از این پادگیر قطعاً شما را پشیمان نخواهد کرد. البته راحتی در کار و استفاده از آن محبوبترش هم کردهاست، مخصوصاً امکاناتی مانند نظر و لایک و دنبالکردن (Follow, Subscribe) و جستجوی پادکست که مشوق شنوندگان شدهاست. این پادگیر بر روی هر دو سیستمعامل Android و IOS قابل نصب و اجراست.
نسخهی IOS در App Store
نسخهی Android در Google Play
گوگلپادکست
بهنظر من گزینهی دوم و باکیفیت پادگیرها GooglePodcast میباشد که از امکانات مفید و مختصری هم برخوردار است. اعم از فضای ساده و امکانات کارآمدی که در اختیار شنوندگان میگذارد، حجم پایین و پخش سریع پادکست در آن نسبتاً مشهود است و امکان دنبالکردن (Follow, Subscribe) را هم به همراه دارد. همچنین جستجوی دیگر پادکستها و دسترسیِ جداگانه به اپیزودهای پادکستها را در اختیار شنونده قرار میدهد. البته که نسخهی Android و IOS را هم برای نصب بر روی این سیستمعاملها فراهم کردهاست.
نسخهی IOS در App Store
نسخهی Android در Google Play
اپلپادکست
گزینهی سوم پادگیر اختصاصیِ سیستمعامل IOS میباشد. ApplePodcast و استفاده از آن طبیعتاً به افرادی توصیه میشود که دارای سیستمعامل IOS هستند. این پادگیر هم برای دارندگان محصولات شرکت Apple امکانات ساده و کاربردی فراهم کرده و فکر نمیکنم واقعاً به توضیحات بیشتری نیاز داشتهباشد؛ چرا که به اندازهی گزینههای قبلی از شرایط و بستر مناسبی برخوردار است.
پادبین
در گزینهی چهارم Podbean را معرفی میکنم؛ چون این پادگیر هم مانند دیگر گزینهها امکانات مفید و مناسبی در پخش و دانلود و غیره در اختیار گذاشته و شنیدن و دانلود پادکست را بسیار راحت و شیرین کردهاست. جدا از امکاناتی مانند لایک و نظر و دنبالکردن و جستجو و غیره، پادبین هم بر روی هر دو سیستمعامل Android و IOS قابل نصب و استفاده میباشد.
نسخهی IOS در App Store
نسخهی Android در Google Play
انکر
گزینهی پنجم Anchor و یکی از زیرمجموعههای Spotify است که گزینهی مناسبی برای شنیدن پادکست میباشد. این پادگیر که به عنوان میزبان هم فعالیت و خدمات رایگان ارائه میکند، فضای ساده و مرتبی برای استفاده از پادکست فراهم کردهاست. اگر از آن استفاده کردهباشید، متوجه منظور من میشوید. امکانات مورد نیاز برای شنیدن و دنبالکردن پادکست را هم مانند گزینههای قبلی دارد و پادگیر خوبی برای شنیدن پادکست میباشد.
نسخهی IOS در App Store
نسخهی Android در Google Play
شنوتو و ناملیک
بد نیست در پیشنهاد آخر، به جای یک گزینه، از دو گزینه نام ببریم؛ شنوتو و ناملیک که میزبانهای پادکست فارسی در ایران هستند، شرایط و بستر مناسبی هم برای شنوندگان پادکست فراهم کردهاند. بهویژه زبان فارسی و دستهبندیهای مشخص که کاربران هم پادکست مورد علاقهی خود را بهتر و راحتتر جستجو و انتخاب میکنند. البته که این دو نیز مابقیِ امکاناتِ گزینههای مذکور را دارا هستند و استفاده از آنها راحت و به دلیل داخلیبودن (در جهت مدیریت ترافیک اینترنت) گزینههای خوبی برای شنیدن پادکست میباشند.
شنوتو؛ نسخهی Android در Google Play
ناملیک؛ نسخهی Android در Google Play
نتیجهگیری
بله، وبسایتها و اَپهای بیشتری از پادگیرها برای شنیدن پادکست وجود دارند که من به خلاصهای از نمونههای پُرطرفدار اکتفا کردم. شخصاً با توجه به کیفیت اکثر این پادگیرها و دیگر مواردی که بسیار هستند و ذکر نکردم، بیشتر از GooglePodcast استفاده میکنم، سرعت پخش بالایی هم دارد. البته که گزینههای دیگر بد نیستند و هرکس در انتخاب آزاد است، منتها چیزی که برایم تأیید شده؛ استفادهی اکثر شنوندگان از CastBox است. شما با چه پلتفرم و برنامهای پادکست را گوش میدهید و آن را پیشنهاد میکنید؟