تصویر پیکر سربازان جنگ ایران و عراق
آلبوم تصاویر

آلبوم تصاویر دلخراش از پیکر بی‌جان سربازان ایران در عراق! (۱۸+)

در این پُست به‌مناسبت سالروز پایان جنگ «ایران» و «عراق»، آلبوم تصاویری برای شما آماده کردیم که احتمالا کمتر دیده شده است. تصاویری از کودکان و جوانان ایرانی که در خاک عراق جان خود را از دست داده‌اند. فراموش نکنید که این عکس‌ها، «خشونت‌آمیز» و «ناراحت‌کننده» است؛ اگر حساس هستید، صفحه را ببندید.

بیشتر بخوانید
شاهزاده تاج‌السلطنه
آلبوم تصاویر

تاج‌السلطنه؛ شاهدخت روشنفکر قاجاری که به ایران عشق می‌ورزید!+تصاویر

در این پُست با شاهدخت «زهراخانم تاج‌السلطنه»، دختر «ناصرالدین‌شاه قاجار» بیشتر آشنا می‌شوید. او از جمله اولین موسسان و اعضای انجمن مخفی «حریت نسوان» یا «آزادی زنان» بود. در واقع فرق او با خیل عظیم زنان حرمسرای سلطانی این است که به‌قول «ایمانوئل کانت»، «جرات اندیشیدن» داشت!

بیشتر بخوانید
تئودور ون گوگ
آلبوم تصاویر

تئودور ون گوگ؛ مردی که برای ساخت فیلم گلویش بریده شد!+تصاویر

«تئودور ون گوگ»، در روزی چون امروز در سال ۱۹۵۷ میلادی در شهر «لاهه» زاده شد. نام او را به یاد عموی پدرش گذاشتند؛ مردی که عضو نیروهای مقاومت علیه آلمان‌نازی در جنگ‌جهانی‌دوم بود و در جریان نبرد دستگیر و اعدام شد؛ اما سرنوشت او از صاحب نامش عجیب‌تر و تلخ‌تر بود!

بیشتر بخوانید
اوپنهایمر
آلبوم تصاویر

اوپنهایمر یا همان «پدر بمب اتمی» که بود و چه کرد؟ فیلم+تصاویر

اولین ساعات بامداد روز ۱۶ ژوئیه ۱۹۴۵ بود و اوپنهایمر در مرکز کنترل، در پناهگاهی بتونی در انتظار لحظه‌ای بود که دنیا را برای همیشه تغییر می‌داد؛ بزرگترین انفجاری که بشر تا آن روز دیده بود. ناخودآگاه سطری از متن«بهاگاواد گیتا» به ذهنش خطور کرد که می‌گفت «اکنون من خود مرگ شده‌ام، ویرانگر دنیاها.»

بیشتر بخوانید
استالین
جهان معاصر

استالین؛ روحانی‌ستیز، رفیق‌کُش و هم‌رزم‌کُش، چرا؟! + تصاویر

مادر استالین آرزو داشت تک‌پسرش روحانی شود، اما روحانی‌ستیزترین فرمانروای قرن بیستم شد! البته برای مادرش پسری دلسوز ماند. وقتی پس از انقلاب روسیه، استالین به کادر رهبریِ کشور رسید، مصادف بود با حمله‌ی روسیه به گرجستان. اما دلیل آن‌همه رفیق‌کُشی و هم‌رزم‌کُشی توسط او چه بود؟

بیشتر بخوانید
آدمکشی
آلبوم تصاویر

آدمکشی؛ رسوم آدمخواری یا کانیبالیسم در تاریخ! + آلبوم تصاویر

آدم‌خواری یا کانیبالیسم، عادت یا رسم خوردن گوشت انسان توسط انسانی دیگر است. باستان‌شناسان نشانه‌هایی از این عادت یا رسم را در جامعه‌های ابتدایی یافته‌اند. در اعتقادات بسیاری از نواحی، آدمکشی امری رایج بوده و گاهی پا را از این‌هم فراتر گذاشته‌اند و انسان‌خواری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید
روهینگیا
آلبوم تصاویر

روهینگیا؛ دلیل فجایع میانمار و نسل‌کُشی مسلمانان چیست؟ + آلبوم تصاویر (۱۸+)

نسل‌کُشیِ روهینگیا مجموعه‌ای از جنایات، آزار و اذیت‌های مداوم دولت میانمار علیه مردم مسلمان در غرب این کشور است که از دو مرحله تشکیل شده‌است؛ مرحله‌ی اول در اکتبر ۲۰۱۶م و مرحله‌ی دوم در آگوست ۲۰۱۷م که بیش از یک‌میلیون روهینگیایی را مجبور به فرار به کشورهای همسایه کرده‌است.

بیشتر بخوانید
تاریخ ژاپن
جهان معاصر

تاریخ ژاپن؛ آموختن یا خیانت، استعمار و غرب‌زدگی؟! + تصاویر

بیش از صدسال است که ما ایرانی‌ها خود را با ژاپن مقایسه می‌کنیم. برای فهم این‌که ژاپن چگونه و چه هنگام ژاپن شد، باید به نیمه‌ی دوم قرن نوزدهم برویم. در این جستجو به نامی بزرگ برمی‌خوریم، مردی بی‌همتا در تاریخ ژاپن مدرن: امپراتور مِیجی، اما واقعاً چقدر از تاریخ ژاپن می‌دانیم؟

بیشتر بخوانید
زکریای رازی
ایران باستان

زکریای رازی؛ کاشف الکل ایستاده بر قله‌ی انسان‌گرایی! + تصاویر

زکریای رازی متولد سال ۲۴۳خ در شهر ری، در جوانی عود می‌نواخت و گاهی شعر می‌سرود. بعدها نیز به زرگری و کیمیاگری روی می‌آورد. جرج سارتن ملقب به پدر تاریخ علم، او را بزرگ‌ترین دانشمند ایرانی و جهان اسلام در زمان قرون وسطی می‌داند، اما باورهای مذهبیِ او بسیار متفاوت بوده‌است.

بیشتر بخوانید
فروید
ایران معاصر

فروید؛ آیا مشاهده‌ی صحنه‌ی اعدام جذابیت دارد؟

از نظر زیگموند فروید، بنیان‌گذار دانش روان‌کاوی، دیدزدن جسد یا لحظه‌ی جان‌کَندن یک اعدامی ترسناک است؛ چون می‌دانیم که این مرحله از شخصیت انسان که در حال دیدزدن به تابو است، در خطر تنبیه است. چون مانند زل‌زدن به معلولین و دیوانه‌ها، مصادف است با احساس گناه و شرم‌. اما چرا؟

بیشتر بخوانید