دوم/۲ فروردینماه در تاریخ را میخوانید.
مناسبتها
– عید نوروز
وقایع
– حملۀ مأموران در دورهی پادشاهی پهلوی بهمدرسۀ فیضیۀ قم در سال ۱۳۴۲خ
– آغاز عملیات فتحالمبین در سال ۱۳۶۱خ
زادروزها
– زادروز میرزا محمد طارق بن شاهرخ یا میرزا محمد تَراغای بن شاهرخ (اُلُغبیگمیرزا) در سال ۷۷۳خ؛ فرزند شاهرخ و نوۀ تیمور از پادشاهان تیموری ایران، پادشاهی ستارهشناس، ریاضیدان و اهل علم و ادب
– زادروز ابوالقاسم گرجی در سال ۱۳۰۰خ؛ استاد ممتاز دانشگاه تهران، فقیه و حقوقدان، دانشآموختۀ فلسفه و حکمت اسلامی از دانشکده الهیات، نوزدهمین رئیس دانشگاه تهران و چهرۀ ماندگار ایران
– زادروز محمدعلی بهارلو در سال ۱۳۰۷خ؛ موسیقیدان و نوازندۀ ویولن که بهخاطر آموزش ویولن و همچنین بهخاطر طبقهبندی فرمهای رایج در موسیقی ردیفی شناخته میشود.
– زادروز سیدابوالحسن بنیصدر در سال ۱۳۱۲خ؛ سیاستمدار و اقتصاددان و نخستین رئیسجمهور ایران
– زادروز پرویز صیاد در سال ۱۳۱۸خ؛ نویسنده، بازیگر و فیلمسازی که فعالیت حرفهای خود را در سال ۱۳۳۶خ با چاپ شعر و داستان کوتاه آغاز و در سال ۱۳۳۷خ بهنمایشنامهنویسی مشغول شد. او فعالیت در سینما را نیز در سال ۱۳۳۸ با فیلم «میمیرم برای پول» بهعنوان نویسنده تجربه کرد.
– زادروز عطاالله امیدوار در سال ۱۳۲۵خ؛ معمار، شهرساز، فیلمساز، نقاش، خواننده و نوازنده
– زادروز محمدعلی اینانلو در سال ۱۳۲۶خ؛ مجری تلویزیون و رادیو، بازیگر، صداپیشه، کارشناس ورزشی، روزنامهنگار و کارشناس و مستندساز طبیعت که بهعنوان قدیمیترین گزارشگر و مفسر والیبال در ایران و بنیانگذار روزنامهنگاری محیطزیست شناخته میشد.
درگذشت
– درگذشت سیدمحمدباقر شفتی در سال ۱۲۲۳خ؛ فقیه و روحانی مشهور و ثروتمند دورۀ قاجار
– درگذشت حسین کاشیپز در سال ۱۳۴۱خ؛ کاشیکار
– درگذشت داریوش شایگان در سال ۱۳۹۷خ؛ فیلسوف، هندشناس، نویسنده و شاعر که آثار او بهدو زبان فارسی و فرانسوی موجود است. بیشتر نوشتههای وی بهزبان فرانسوی و در حوزۀ فلسفۀ تطبیقی است. نوشتههای فرانسوی او در کتابهای درسی فرانسه چاپ میشود.
– درگذشت ژیلا تقیزاده در سال ۱۳۹۹خ؛ داستاننویس و نقاش
– درگذشت احمد سمیعی گیلانی در سال ۱۴۰۲خ؛ مترجم، ویراستار، نویسنده و عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی که او را «پدر ویرایش ایران» و همچنین «پدر ویراستاری نوین ایران» خواندهاند. او از بزرگان خاندان سمیعی بود.