بیست‌و‌نهم/۲۹ آذرماه در تاریخ – درگذشت ابوالحسن صبا و…

بیست‌و‌نهم/۲۹ آذرماه در تاریخ را می‌خوانید. از زادروز فرمان فتحعلیان؛ از موسیقی‌دانان و خوانندگان اهل ایران، تا درگذشت حسینعلی منتظری؛ مرجع‌تقلید شیعه، از رهبران انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی که از مهم‌ترین افراد و وقایع این روز در تاریخ هستند.
بیست‌و‌نهم/۲۹ آذرماه در تاریخ

بیست‌و‌نهم/۲۹ آذرماه در تاریخ را می‌خوانید.

 

  • مناسبت‌ها

 


 

  • وقایع

– امضاء و ابلاغ منشور حقوق شهروندی توسط حسن روحانی در سال ۱۳۹۵خ
– زمین‌لرزۀ ملارد در سال ۱۳۹۶خ

 


 

  • زادروزها

– زادروز فرمان فتحعلیان در سال ۱۳۴۹خ؛ از موسیقی‌دانان و خوانندگان

 


 

  • درگذشت

– درگذشت محمدولی اسدی (مصباح دیوان، مصباح‌السلطنه) در سال ۱۳۱۴خ؛ نایب‌التولیۀ آستان قدس رضوی در دورۀ رضاشاه پهلوی که با طرح لباس متحدالشکل برای مردان و به‌خصوص اجباری‌شدن کلاه پهلوی، به‌مخالفت پرداخت. پس از واقعۀ مسجد گوهرشاد مشهد در سال ۱۳۱۴خ، به‌همراه گروه دیگری از روحانیون و مدرسین حوزۀ علمیۀ مشهد دستگیر و پس از محاکمۀ سریع در دادگاه نظامی، تیرباران شد. محمدعلی فروغی نیز در دومین دورۀ نخست‌وزیری خود به‌دلیل حمایت از او، مغضوب و خانه‌نشین شد.
– درگذشت حسن اورنگی در سال ۱۳۳۰خ؛ مخوف‌ترین قاتل سریالی زنان در مشهد که به‌قتل ۱۴ زن در مشهد اعتراف کرد و نهایتاً اعدام شد. وی که فکر نمی‌کرد به‌اعدام محکوم شود، در وصیت‌نامه‌اش درخواست کرد که جسدش در بلندترین نقطۀ شهر دفن شود تا مردم او را همیشه به‌یاد آورند.
– درگذشت ابوالحسن صَبا در سال ۱۳۳۶خ؛ موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، نوازنده و آموزگار موسیقی
– درگذشت دکتر سیدمجدالدین میرفخرایی (گلچین گیلانی) در سال ۱۳۵۱خ؛ از سرایندگان شعر نُو به‌فارسی
– درگذشت ناصر عبداللهی در سال ۱۳۸۵خ؛ خوانندۀ پاپ
– درگذشت حسینعلی منتظری در سال ۱۳۸۸خ؛ مرجع‌تقلید شیعه، از رهبران انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷، رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی و از ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸خ قائم‌مقام رهبری جمهوری‌اسلامی ایران
– درگذشت مهین قدیری در سال ۱۳۸۹خ؛ اولین قاتل سریالی زن در ایران که پس از قتل ۵ زن و یک مرد در اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۸خ دستگیر و در سال ۱۳۸۹خ نیز اعدام شد.

شاید این پست هم برای شما جالب باشد:  شانزدهم/16 فروردین‌ماه در تاریخ - درگذشت محمدعلی‌شاه قاجار و...

 

روزشمار قجرتایم

امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *