سوم/۳ ژوئن در تاریخ – درگذشت فرانتس کافکا و…

سوم/۳ ژوئن در تاریخ را می‌خوانید. از زادروز جرج پنجم؛ پادشاه بریتانیا و ایرلند و قلمروهای بریتانیا و امپراتور هند و اولین شاه بریتانیا از دودمان وینزر، تا درگذشت فرانتس کافکا؛ یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان آلمانی‌زبان در سدۀ ۲۰م که از مهم‌ترین افراد و وقایع این روز در تاریخ هستند.
سوم/۳ ژوئن در تاریخ

سوم/۳ ژوئن در تاریخ را می‌خوانید.

 

  • مناسبت‌ها

– روز جهانی دوچرخه‌سواری

 


 

  • وقایع

– کشتار و غارت انطاکیه به‌دست صلیبیون پس از تصرف انطاکیه در جریان نخستین جنگ صلیبی در سال ۱۰۹۸م
– در سال ۱۹۵۹م؛ سنگاپور با جداشدن از بریتانیا، به‌استقلال دست یافت.
– در سال ۱۹۹۹م؛ اسلوبودان میلوشویچ، رئیس‌جمهور یوگوسلاوی سابق، پس از حملات هوایی ناتو به‌این کشور، راهِ حل سران عضو این پیمان را برای خروج از کوزوو پذیرفت.

 


 

  • زادروزها

– زادروز فیلیپ کینول در سال ۱۶۳۵م؛ شاعر و نمایش‌نامه‌نویس قرن ۱۷م اهل فرانسه
– زادروز پیر آمدی ژوبر در سال ۱۷۷۹م؛ دیپلمات، خاورشناس، مترجم، سیاست‌مدار و جهانگرد فرانسوی و سفیر ناپلئون بناپارت در عثمانی و ایران (دربار فتحعلی‌شاه قاجار)
– زادروز جفرسون فینیس دیویس در سال ۱۸۰۸م؛ سیاست‌مدار آمریکایی و نخستین و واپسین رئیس دولت ایالات مؤتلفۀ آمریکا در طول جنگ داخلی آمریکا
– زادروز جرج پنجم در سال ۱۸۶۵م؛ پادشاه بریتانیا و ایرلند و قلمروهای بریتانیا و امپراتور هند و اولین شاه بریتانیا از دودمان وینزر
– زادروز تونی کرتیس در سال ۱۹۲۵م؛ بازیگر آمریکایی که در بیش از ۱۰۰ نقش متفاوت بازی کرد.
– زادروز ایروین آلن گینزبرگ در سال ۱۹۲۶م؛ شاعر آمریکایی که به‌همراه جک کرواک، ویلیام باروز و لوشین کار، از پایه‌گذاران نسل بیت است.
– زادروز بوتس رندالف در سال ۱۹۲۷م؛ موسیقی‌دان و نوازندۀ ساکسوفون اهل ایالات متحدۀ آمریکا
– زادروز رائول کاسترو در سال ۱۹۳۱م؛ سیاست‌مدار و انقلابی کوبایی و دبیر اول حزب کمونیست کوبا که مجمع ملی کوبا وی را جانشین و رهبر آتی این کشور تعیین کرد. او برادر جوان‌تر فیدل کاسترو است.
– زادروز رافائل نادال در سال ۱۹۸۶م؛ تنیس‌باز حرفه‌ای اسپانیایی که با قهرمانی در ۲۰ گرند اسلم، همراه با راجر فدرر و نواک جوکوویچ، رکورددار این مسابقات است.

شاید این پست هم برای شما جالب باشد:  یازدهم/11 اکتبر در تاریخ - درگذشت ژان کوکتو و...

 


 

  • درگذشت

– درگذشت ویلیام هاروی در سال ۱۶۵۷م؛ طبیب بزرگ و زیست‌شناس انگلیسی
– درگذشت ژرژ بیزه در سال ۱۸۷۵م؛ از آهنگ‌سازان سرشناس فرانسوی در دورۀ رمانتیک
– درگذشت مارتین هوگ یا هاوگ در سال ۱۸۷۶م؛ خاورشناس آلمانی
– درگذشت یوهان اشتراوس (پسر) در سال ۱۸۹۹م؛ موسیقی‌دان و آهنگ‌ساز اتریشی
– درگذشت فرانتس کافکا در سال ۱۹۲۴م؛ یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان آلمانی‌زبان در سدۀ ۲۰م که آثار او در زمرۀ تأثیرگذارترین آثار در ادبیات غرب به‌شمار می‌آیند.
– درگذشت فوکوشی ماسایچی در سال ۱۹۵۶م؛ پزشک ژاپنی، آسیب‌شناس و استاد دانشگاه که بنیان‌گذار یا اولین مجموعۀ شناخته‌شدۀ جهان از خالکوبی‌های گرفته‌شده از مردگان بود. او و پسرش فوکوشی کاتسوناری در ژاپن با نام «ایرزومی هاکاسه» (یا دکتر تاتو) شناخته می‌شوند.
– درگذشت ناظم حکمت ران (ناظم حکمت) در سال ۱۹۶۳م؛ از برجسته‌ترین شاعران و نمایشنامه‌نویسان کمونیست ترکیه
– درگذشت فرانس امیل سیلانپا در سال ۱۹۶۴م؛ نویسندۀ فنلاندی و برندۀ جایزۀ نوبل ادبیات در سال ۱۹۳۹م
– درگذشت کارل اوبرگ در سال ۱۹۶۵م؛ بازرگان و ژنرال آلمانی در دورۀ رایش سوم و رهبر کل نیروهای اس‌اس و پلیس در فرانسۀ ویشی (دولت ویشی)
– درگذشت یالمار شاخت در سال ۱۹۷۰م؛ کمیسر مالی و رئیس رایش‌بانک در جمهوری وایمار و رایش سوم که از اقتصاد ضعیف آلمان که در آن، پول ملی چنان بی‌ارزش شده‌بود که یک گونی از آن، معادل یک قرص نان بود، اقتصاد پویا و قدرتمندی ساخت که کاراییِ خود را در سال‌های سخت جنگ نشان داد. او از محرک‌های اصلیِ برنامهٔ دوباره‌سازی، دوباره‌صنعتی‌کردن و تجدید تسلیحاتیِ آلمان، و یک منتقد شدید پرداخت غرامت توسط کشورش بر اساس پیمان ورسای بعد از جنگ جهانی اول بود.
– درگذشت روبرتو روسلینی در سال ۱۹۷۷م؛ کارگردان مشهور و از پایه‌گذاران نئورئالیسم در سینمای ایتالیا که او را پدرخواندۀ موج نُوی سینمای فرانسه می‌دانند. او همچنین با اینگرید برگمن، بازیگر مشهور هالیوودی ازدواج کرد.
– درگذشت آنتونی کوئین در سال ۲۰۰۱م؛ هنرپیشه، نویسنده و نقاش مکزیکی آمریکایی و یکی از بازیگران نامدار هالیوود
– درگذشت محمد علی کلی (کاسیوس مارسلوس کلی، جونیور) در سال ۲۰۱۶م؛ بوکسور حرفه‌ای سنگین‌وزن آمریکایی و برترین مُشت‌زن تاریخ بوکس در این وزن و یکی از مهم‌ترین و برترین شخصیت‌های ورزشی قرن ۲۰م

شاید این پست هم برای شما جالب باشد:  پانزدهم/15 آبان‌ماه در تاریخ - درگذشت حیدرخان عمواوغلی و...

 

روزشمار قجرتایم

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *