«جنگ خاتمه یافتهاست و سلاحها خاموشاند.» این جمله را خانم «هیلدگارت تاینرت» در تاریخ ۹ مِی ۱۹۴۵م در دفتر خاطرات شوهرش نوشت، روزی که اردوی آلمان در همهجا بعد از جنگ جهانی دوم، موافقت تسلیمیِ خود را اعلام کرد. اندکی بعد، شوهرش «یوهانس تاینرت» معلم زبان لاتین در منطقهی گلاتس در ایالات نیدرزاکسن، نخست زن و سپس خودش را کشت، اما یکروز پیش از آن در ۸ مِی در آلمان چه اتفاقی افتاد؟!
همانطور که در پست «پایان دیکتاتور؛ خودکشی «آدولف هیتلر» و «اِوا براون» + تصاویر و فیلم» نوشتیم، در تاریخ ۸ مِی ۱۹۴۵م ساعت ۲۳ و ۴۵ دقیقه، مارشال جنرال «ویلهِلم کایتل» تسلیمی بدون قید و شرط اردوی آلمان را امضاء کرد. این تاریخ رسمیِ این سند بود، اما در واقعیتِ امر، «مارشال کایتل»، نامش را در ۹ مِی زیر سند نوشتهبود و امضای او فقط یک تکرار رسمیِ امضایی بود که یکروز قبل در شهر «رایمز» در شمال شرق فرانسه مسجل شدهبود.
در آنجا، «آلفرد یودل» جنرال کل، «تسلیم بدون قید و شرطِ» همهی نیروهای نظامیِ آلمان را اعلام کرد که در آن زمان در رادیو چنین پخش شد: «ما امضاکنندگان به نمایندگیِ فرماندهیِ کل آلمان، تسلیم بدون قید و شرط همهی نیروهای نظامیِ زمینی و هوایی و نیز دیگر نیروهای نظامی را که در حال حاضر زیر فرماندهیِ آلمان قرار دارند، در برابر فرماندهان کل نیروی متفقین و همزمان در برابر فرماندهی کل روسیهی شوروی اعلام میکنیم.» این معاهده، همچنین از سوی «کارل دونیتس»، رئیسجمهور موسوم به «دولت فلنسبرگ» که پس از خودکشیِ «آدولف هیتلر» در ۳۰ آوریل ۱۹۴۵م جانشین او شدهبود نیز امضاء شد. ژنرال «اشتومف» و «آدمیرال فریدبورگ»، فرماندهان نیروهای هوایی و دریاییِ رایش آلمان نیز با امضای خود، مفاد این پیمان را تایید کردند!
جنگ جهانی دوم، خونینترین جنگ تاریخ بشر بود و هیچ آماری دامنهی فاجعهی این مصیبت را بازگو نمیکند! تنها اتحاد جماهیر شوروی حدود ۳۰ میلیون در این جنگ کشته داد. قحطی و گرسنگی و بیماریهای واگیردار و کشتاریهای جمعی و بمبارانهای هوایی و… باعث شدهاست که آمار تلفات این جنگ به درستی مشخص نباشد و تقریباً حدود ۶۵ میلیون نفر تخمین زده میشود.
بگذریم… هرچه هست، ۸ مِی به «روز پیروزیِ در اروپا» (VE Day) معروف است و هر ساله در این روز مراسمی ویژه و رژههایی نظامی در کشورهای مختلف برگزار میشود. در این پست هم آلبوم تصاویری کمتر دیدهشده از واپسین ماههای جنگ جهانی دوم تقدیم شما میشود. ژنرال چهارستارهی آمریکایی بهنام «چارلز دی پالمر» این عکسها را در میدانهای نبرد غرب اروپا گرفتهاست و آلبوم را نیز به صورت خصوصی نگهداری میکرد. سالها از مرگ او گذشتهبود که نوهاش در حال سرککشیدن در وسایل شخصیِ پدربزرگ، با این تصاویر مواجه شد و بلافاصله عکسها را در فضای مجازی منتشر کرد…
نگارش و گردآوری؛ قجرتایم