هفتم/۷ شهریورماه در تاریخ – درگذشت صادق رضازاده شفق و…

هفتم/۷ شهریورماه در تاریخ را می‌خوانید. از افتتاح جشن هنر شیراز در سال ۱۳۴۹خ؛ جشنواره‌ای از هنر نمایشی و موسیقی، تا درگذشت موسی معروفی؛ موسیقی‌دان، نوازندۀ تار، مدرس و گردآورندۀ ردیف موسیقی ایرانی که از مهم‌ترین افراد و وقایع این روز در تاریخ هستند.
هفتم/۷ شهریورماه در تاریخ

هفتم/۷ شهریورماه در تاریخ را می‌خوانید.

 

  • مناسبت‌ها

 


 

  • وقایع

– افتتاح جشن هنر شیراز در سال ۱۳۴۹خ؛ جشنواره‌ای از هنر نمایشی و موسیقی که از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶خ در پایان تابستان هر سال در شهر شیراز و تخت‌جمشید، زیر نظر دفتر ویژۀ فرح پهلوی و با مدیریت فرخ غفاری برگزار می‌شد.

 


 

  • زادروزها

– زادروز محمد کچوئی در سال ۱۳۲۹خ؛ از اعضای حزب مؤتلفۀ اسلامی و اولین رئیس زندان اوین پس از انقلاب اسلامی که توسط سازمان مجاهدین خلق کشته‌شد. جمهوری‌اسلامی برای تجلیل از او، زندانی در کرج را به‌نام او نام‌گذاری و به‌دلیل نقش وی در تواب‌سازی زندانیان سیاسی، از او به‌عنوان «پدر توابین» یاد می‌کند.
– زادروز اکبر نعیمی در سال ۱۳۶۲خ؛ فعال مدنی و حقوق بشر اهل آذربایجان و زندانی سیاسی

 


 

  • درگذشت

– درگذشت سیدمحمدرضا مساوات شیرازی در سال ۱۳۰۴خ؛ روزنامه‌نگار و سیاست‌مدار عصر مشروطه که سردبیر روزنامۀ مساوات، عضو کمیتۀ انقلاب ملی و نمایندۀ دوره‌های دوم، سوم، چهارم و پنجم مجلس شورای ملی، و از سران حزب دموکرات عامیون و سپس حزب سوسیالیست بود.
– درگذشت موسی معروفی در سال ۱۳۴۴خ؛ موسیقی‌دان، نوازندۀ تار، مدرس و گردآورندۀ ردیف موسیقی ایرانی
– درگذشت سیدضیاءالدین طباطبایی یزدی در سال ۱۳۴۸خ؛ سیاست‌مدار ایرانی و نخست‌وزیر ایران در زمان احمدشاه قاجار (آخرین شاه دودمان قاجار) که در کودتای ۱۲۹۹خ به‌همراه رضاخان شرکت داشت و رئیس‌الوزرای ایران شد و تا ۴ خردادماه ۱۳۰۰خ نیز در این مقام بود.
– درگذشت صادق رضازاده شفق در سال ۱۳۵۰خ؛ پژوهش‌گر، مترجم و سیاست‌مدار
– درگذشت سعیده پورآقایی (آمایی) در سال ۱۳۸۸خ؛ دختر جوانی که مراسم ختمی برای مرگ او در روز ۷ شهریور در مسجدجامع قلهک برگزار شد و گفته‌می‌شد که در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم دستگیر شده و به‌قتل رسیده‌است.

شاید این پست هم برای شما جالب باشد:  هفدهم/17 دی‌ماه در تاریخ - زادروز محمدجواد ظریف و...

 

روزشمار قجرتایم

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *