بیستم/۲۰ نوامبر در تاریخ را میخوانید.
-
مناسبتها
– روز جهانی کودک
– روز جهانی گسترش صنعت در آفریقا
-
وقایع
– انعقاد عهدنامۀ نصوح پاشا، میان امپراتوری صفوی و امپراتوری عثمانی در سال ۱۶۱۲م
– آغاز ساخت ایستگاه فضایی بینالمللی در مدار زمین با مشارکت ۱۵ کشور در سال ۱۹۹۸م
-
زادروزها
– زادروز سِلما لاگرلوف در سال ۱۸۵۸م؛ نویسندۀ سوئدی و اولین زن برندۀ جایزۀ نوبل در ادبیات که در سال ۱۹۱۴م نیز اولین زنی بود که بهعضویت آکادمی سوئد درآمد.
– زادروز ادوین پاول هابل در سال ۱۸۸۹م؛ دانشمند اخترشناس آمریکایی و کسی که ثابت کرد برخی از سحابیهای بیضیشکلی که در آسمان دیده میشوند، کهکشانهایی هستند که در فاصلهای بسیار دور از کهکشان ما قرار دارند.
– زادروز نادین گوردیمر در سال ۱۹۲۳م؛ نویسنده و فعال سیاسی اهل آفریقای جنوبی که در سال ۱۹۹۱م برندۀ جایزۀ نوبل ادبیات شد. این نویسنده یکی از چهرههای سرشناس ادبیات جهان علیه آپارتاید بود.
– زادروز بنوآ مندلبرات در سال ۱۹۲۴م؛ ریاضیدان فرانسویتبار آمریکایی که بهپدر هندسۀ فراکتالی شهرت یافتهاست.
– زادروز رابرت اف. کندی در سال ۱۹۲۵م؛ سیاستمدار اهل ایالات متحدۀ آمریکا که در جریان مبارزات انتخاباتی، لحظاتی بعد از پیروزی در ایالت کالیفرنیا در آشپزخانۀ هتل آمباسادور شهر لسآنجلس، هدف گلولۀ سرحان سرحان، دانشجوی ۲۴ سالۀ فلسطینیتبار شهروند اردن قرار گرفت و مانند برادر بزرگترش کشتهشد.
– زادروز جو بایدن در سال ۱۹۴۲م؛ سیاستمدار آمریکایی و چهلوششمین رئیسجمهور ایالات متحدۀ آمریکا
-
درگذشت
– درگذشت لئو تولستوی در سال ۱۹۱۰م؛ فعال سیاسیاجتماعی و نویسندۀ روس که او را از بزرگترین رماننویسان جهان میدانند. او بارها نامزد دریافت جایزۀ نوبل ادبیات و جایزۀ صلح نوبل شد، اما هرگز بهآنها دست نیافت.
– درگذشت فرانسیس ویلیام آستون در سال ۱۹۴۵م؛ شیمیدان و فیزیکدان انگلیسی که در سال ۱۹۲۲م برای کشف ایزوتوپهای تعداد زیادی از عناصر غیر رادیواکتیو با استفاده از روش طیفسنجی جرمی، برندۀ جایزۀ نوبل شیمی شد.
– درگذشت ولفگانگ بورشرت در سال ۱۹۴۷م؛ شاعر، نمایشنامهنویس و نویسندۀ آلمانی
– درگذشت فرانسیسکو فرانکو در سال ۱۹۷۵م؛ سیاستمدار و نظامی اهل اسپانیا و دیکتاتور این کشور
– درگذشت تروفیم دنیسوویچ لیسنکو در سال ۱۹۷۶م؛ زیستشناس و برزشناس اوکراینی
– درگذشت رابرت برنارد آلتمن در سال ۲۰۰۶م؛ از کارگردانان آمریکایی که ۵ بار نامزد دریافت جایزۀ اسکار شد و در سال ۲۰۰۶م جایزۀ اسکار دستاورد یک عمر فعالیت هنری را دریافت کرد.